مراحل آنالیز سایت چیست!؟
همانطور که میدانید آنالیز سایت از کارهای مورد نیاز قبل از بهینهسازی سایت میباشد. با آنالیز سایت نقاط قوت و ضعف همه صفحات سایت مشخص خواهد شد، بطوریکه بهینهسازی سایت بدون اینکه سایت آنالیز شود، کاری بیهوده خواهد بود و ممکن است عواملی که باعث بهبود رتبه سایت و جذب کاربر به سایت شده است را از بین ببرند. با بخش وبلاگ سایت دیاکو همراه باشید.
آنالیز سایت
یکی از عوامل مهم در جذب کردن کاربران، بررسی سرعت سایت میباشد. سایتهایی که دیر لود میشوند، کاربران خود را از دست داده و رتبه پایینی دارند. کلمات کلیدی و لینکهای آنها را بررسی کنید و پس از آنالیز سایت کلمات کلیدی را به صفحات داخلی لینک دهید. البته الگوریتمهای گوگل در حال تغییر هستند و احتمال دارد در آینده شیوه دیگری را به کار بگیرند.
در مرحله بعد لینکهای خارجی را بررسی کنید و رتبه سایتی که به آن لینک دادهاید را بررسی کنید. اگر رتبه سایت کاهش یافته بود سعی کنید لینکدهی سایت را تغییر داده و به سایت معتبرتری لینک دهید. اگر در محتوا از لینک استفاده نکردهاید، سعی کنید در بهینهسازی و آنالیز این نکته را مد نظر قرار داده و حتما از لینک استفاده نمایید. سعی کنید رقبای خود را آنالیز کرده و مؤفقیتهای آنها را بررسی کرده و در بهینهسازی خود منظور نمایید.
سپس کلمات کلیدی خود را بررسی کرده و سعی کنید دنبال کلمات کلیدی متمایز از رقبا باشید. بررسی سایتهایی که به شما لینک دادهاند، مرحله بعدی است. سعی کنید اعتبار سایتهایی که به شما لینک دادهاند را بررسی کنید، زیرا این عامل بر روی اعتبار سایت شما نیز تأثیر دارد.
آنالیز سایت چه مزایایی دارد؟!
برخی از مزایایی که آنالیز سایت به دنبال دارد، عبارتند از:
- آنالیز سایت باعث میشود رقبای خود را آنالیز کرده و میزان موفقیت و عوامل موفقیت آنها را دریابید و رفتار آینده آنها را پیشبینی کنید.
- آنالیز سایت باعث میشود مشتریان خود را بررسی کرده و نیازهای آنها را دریابیم.
- آنالیز سایت باعث میشود کانال های ارتباطی با مشتریان را تقویت کنیم.
- آنالیز سایت باعث پیدا کردن نقاط ضعف سایت و بهبود آنها میشود.
- آنالیز سایت باعث بررسی تهدیدات رقبا میشود.
- آنالیز سایت باعث بررسی کیفیت سایت میشود.
- آنالیز سایت باعث اطلاع وضعیت بازدیدکنندگان، مخاطبان هدف خود میشود.
- آنالیز سایت باعث اطلاع از امنیت سایت و به کار گیری راهکارهای امنیتی و حفظ حریم شخصی کاربران میشود.
دیگر جنبههای آنالیز سایت
تحلیل و آنالیز سایت از جنبهها و دیدگاههای متفاوتی قابل بررسی است. یک برنامهنویس وب ممکن است نکاتی مانند سرعت لود صفحات، مقیاسپذیری، امنیت دادهها، تکنولوژی بکار رفته در سایت، طراحی پایگاه داده و... را به عنوان نکات مهم تحلیل سایت در نظر بگیرد و یک گرافیست به نکاتی مانند ترکیب رنگ، نوع فونت بکار رفته در صفحات، چیدمان محتوا، فاصله بین باکسهای اطلاعاتی و... دقت کند و یک بازاریاب اینترنتی به نکاتی مانند صفحات فرود، فراخوان برای عمل، عضویت خبرنامه و... اهمیت دهد و یک کارشناس سئو نکات دیگری مانند سرعت لود صفحات، وجود تگهای توصیفی و... را مد نظر داشته باشد.
به طور کلی آنالیز سایت جز کارهای حرفهای میباشد. سعی کنید برای تحلیل و آنالیز سایت خود با افراد حرفهای و باتجربه در این زمینه مشورت کرده و از نظرات آنها استفاده نمائید. آنالیز و بررسی وضعیت سایت، از دیدگاههای مختلف بررسی میشود و نکاتی مانند تجربه کاربری، سئو و بهینهسازی سایت، گرافیک، سرعت و امنیت، سهولت کارکرد و... در آن اهمیت بالایی دارد. یکی از مهمترین راهکارها در آنالیز و تحلیل سایت، بررسی رفتارهای مخاطب و شناسایی نیازهای اوست. با استفاده از ابزارهای مناسب و همچنین انجام آزمایش ها و نظرسنجیهای مناسب، میتوانید رفتارهای کاربران را آنالیز کرده و کیفیت سایت خود را بهبود بخشید.












