انجام 9 تکنیک سئو در 15 دقیقه
همانطور که میدانید و در مطالب قبل هم به آن اشاره شد، بهینهسازی صفحات برای موتورهای جستجو یک فرآیند مدوام و پیوسته است. این فرآیند، ترکیبی از تکنیکهای سئوی درون صفحهای، محتوای با کیفیت، بازاریابی خوب، تحقیقیات گسترده، برنامهریزی منسجم و تجربه است تا بتوانید همواره با سلیقه کاربران و تغییرات جدید الگوریتمها هماهنگ باشید. در این مقاله خیلی مختصر و مفید به شما میگوییم که برای دستیابی به این هدف، چه کارهایی باید انجام دهید. با بخش وبلاگ سایت دیاکو همراه باشید.
- نتایج ارگانیک جستجوی صفحات سایت خود را بررسی نموده و در مورد تگهای عنوان و توضیحات متای 10 صفحهای که در پایین ترین سطح قرار گرفتهاند، تجدید نظر کنید. برای این کار، وارد "Google Search Console" سایت خود شده، به منوی "Search Traffic" و پس از آن به "Search Analytics" بروید. سپس برای آنالیز صفحات، فیلترهای "Impressions" و "CTR" را انتخاب کنید. به این ترتیب میتوانید صفحاتی که در نتایج جستجو کمتر حضور داشتهاند اما زیاد مورد بازدید قرار گرفتهاند را مشاهده کنید. ارتقاء توضیحات متا و یا تگ عنوان ممکن است همان چیزی باشد که چنین صفحاتی به آن نیاز دارند.
- به 10 صفحه برتر سایت خود، "Schema markup" اضافه کنید. با افزودن "Schema markup" به صفحات، در نتیاج جستجو "rich media" برای صفحات شما نمایش داده میشود. به ویژه اگر سایت پر حجمی دارید که پستهای ارزشمند سالهای متمادی را در خود جای داده است؛ افزودن "rich snippets" به صفحات فکر خوبی نخواهد بود. به جای این کار فهرستی از محبوبترین صفحات سایت خود تهیه کنید و هر روز به 10 تا از آنها "schema markup" بیفزایید. این کار باعث می شود تا به مرور زمان، شاهد یک پیشرفت تدریجی در نتایج جستجو سایت خود باشید.
- با بهینهسازی تصاویر، سرعت سایت خود را بالا ببرید. همان طور که میدانید سرعت بارگذاری، یکی از معیارهای مهم ردهبندی سایتها است. البته افزایش سرعت بارگذاری، یک کار تخصصی است اما خود شما نیز با اقدامات سادهای میتوانید به افزایش سرعت سایت خود کمک کنید. تصاویر یکی از مهمترین عناصر دخیل در سرعت بارگذاری صفحات هستند. بنابراین یکی از سادهترین راههای کمک به افزایش سرعت سایت این است که چند دقیقه وقت بگذارید و اندازه تصاویر را کاهش دهید. به عنوان مثال، تصویری با اندازه 683*1024 را در صفحه خود قرار دادهاید اما چیزی که کاربر از این تصویر می بیند حداکثر 289*420 است بنابراین اندازهای که شما برای تصویر در نظر گرفتهاید مناسب نیست و میتوانید با کاهش اندازه و فشردهسازی فایل تصویر، بارگذاری صفحه را آسانتر کنید.
- در سایت خود از میان صفحات دارای محتوای مشابه، بهترین را انتخاب کنید. ممکن است در سایت شما دو یا چند صفحه با URL متفاوت اما با محتوای مشابه وجود داشته باشد. اگر خودتان برای گوگل تعیین نکنید که کدام صفحه باید نمایه شود، گوگل همه آنها را نمایه خواهد نمود. کاری که باید بکنید این است که با استفاده از تگ "Canonical"، صفحهای که ترجیح می دهید نمایه شده و در نتایج جستجو برای کاربران نمایش داده شود را برای موتورهای جستجو مشخص کنید.
- مطمئن شوید که اطلاعات شما در "Google My Business page"، به روز است. برای بهینه سازی صفحه خود برای جستجوی محلی، از به روز بودن همه جزئیات مطمئن شوید. دقت داشته باشید که ساعات ارائه خدمات و شماره تلفنها درست باشند، اینها مواردی هستند که به مرور زمان و یا با تغییر مدیران ممکن است تغییر کند. همواره چک کنید که شخص دیگری لیست شما را ویرایش نکرده باشد و لینک سایت خود را به جای آن نزده باشد.
- تگهای عنوان و توضیحات متا را بررسی کنید تا هیچ مورد تکراری در میان آنها وجود نداشته باشد. کاری که باید انجام بدهید، بسیار ساده است. کافی است در "Search Console" به بخش "Search Appearance" و سپس به بخش "HTML Improvements" بروید. در این بخش میتوانید متا دیتای صفحات را ببینید و در صورت لزوم، تغییراتی در آن ایجاد کنید.
- تگ "alt" مناسبی برای تصاویر سایت خود در نظر بگیرید. گوگل نمی تواند تصاویر را ببیند اما میتواند "alt tag" تصاویر را بخواند. بنابراین با توصیف دقیق تصاویر میتوانید ترافیک زیادی را از طریق جستجوی تصویر گوگل، روانه سایت خود کنید. تگ "alt" تصاویر موجود در سایت خود را بررسی نموده و از متناسب بودن تگ "alt" با تصاویر مطمئن شوید.
- اگر صفحهای از سایت شما با خطای 404 مواجه است، آن را برطرف کنید. خطای 404 وقتی رخ میدهد که ربات گوگل تلاش میکند تا وارد صفحهای شود که وجود ندارد. به طور کلی خطای 404 خطرناک نیست و رتبهبندی شما را به خطر نمیاندازد، اما بهتر است مورد توجه قرار گرفته و برطرف شود. به ویژه اگر اخیراً تعداد صفحاتی که با چنین خطایی مواجه میشوند در سایت شما افزایش پیدا کرده است. برای بررسی و حل این مسئله می توانید در "Search Console" سایت خود به بخش "Crawl>Crawl Errors" بروید. سپس اگر چیزی به طور اتفاقی حذف شده یا تغییر مسیر 301 در جای مناسبی قرار نگرفته، آن را اصلاح نموده و مشکل را برطرف کنید.
- شبکه لینکهای داخلی سایت خود را تقویت کنید. لینک دهی داخلی به پربازدیدترین صفحات سایت، برای موتورهای جستجو میتواند نشانهای از قدرت و اعتبار سایت شما باشد. روشها و ابزارهای مختلفی برای تشخیص پربازدیدترین صفحات وجود دارد. کمی وقت بگذارید، به سراغ پستهای خود بروید و مطمئن شوید که هر کدام از آن ها حاوی چند لینک داخلی هستند. متن لنگر لینکها را نیز بررسی کنید و از مرتبط بودن متن لنگر با صفحه لینک داده شده مطمئن شوید. همچنین دقت کنید که به صفحاتی لینک داده باشید که میخواهید در رتبه بهتری قرار بگیرند.
سایر مطالب مرتبط با وبسایت تخصصی، وبسایت فروشگاهی، وبسایت گردشگری، سئو و تولید محتوا و نرمافزارهای اختصاصی را در وبلاگ و سایت دیاکو مطالعه کنید.












