تفاوت وبسایت و پورتال و وبلاگ
اکثر کاربران اینترنت نام پورتال را بسیار شنيدهاند و شايد براي برخي از کاربران اين سوال مطرح شده باشد که يک پورتال چيست؟ چه ويژگيها و خصوصياتی دارد و تفاوتهای پورتال با يک وبسايت چیست؟ با دیاکو همراه باشید.
وبسایت چیست؟
مکانی در اینترنت که دارای یک یا چند صفحه باشد را وبسایت میگویند. به عبارت دیگر به مجموعهای از صفحات در اینترنت که متعلق به مکان خاصی هستند، وبسایت گفته میشود. وبسایت بر روی سرور بارگذاری شده و هر سرور می تواند یک یا تعداد بیشتری از سایتها را درون خود جای دهد.
پورتال چیست؟
مفهوم پورتال معمولا با مفهوم وبسایت اشتباه گرفته میشود، در حالی که پورتال مفهومی بسیار فراتر از وبسایت دارد. پورتال، یک درگاه، دروازه و یا مکانی است که اطلاعات ، اسناد و امور مهم درون سازمان و همچنین سازمانهای مرتبط را بهصورت یکپارچه سازماندهی و مدیریت مینماید و امکان ثبت و تغییر و مدیریت این اطلاعات و اسناد توسط پرسنل و کاربران به شکل جامع و به روشهای مختلف نظیر وب، شبکههای اینترانت و... را فراهم مینماید. یکی از قابلیتهای ویژه پورتال، امکان ارتقاء و گسترش بر اساس نیازهای سازمان است
وبلاگ چیست؟
واژه وبلاگ در سال 1977 توسط جُرن بارگر، وبلاگ نویس امریکایی ابداع شد. وبلاگ از دو بخش تشکیل شده است: «وب» و «لاگ» که ریشه یونانی دارد. در قرون وسطی به دفتر گزارش سفر کشتیها "Log" گفته میشد. در کامپیوتر واژه "Log" به فایلهایی گفته میشود که تمام رویدادهای اتفاق افتاده رخ داده در یک کامپیوتر را ثبت میکند. واژه وبلاگ یا بلاگ در ابتدا با معنا و مفهوم « دفترچه خاطرات آنلاین» به دنیای وب معرفی شد.
وبسایت و پورتال تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند که مهمترین این موارد عبارتند از:
- پورتال درواقع ورودی به یک بانک اطلاعاتی است و همواره ما را به سایتها و یا پورتالهای دیگر راهنمایی میکند و به خودی خود تنها یک راهنما است. در حالی که وبسایت میتواند حاوی مقدار زیادی اطلاعات باشد که فقط بر روی آن سایت قابل دسترسی است. وبسایت میتواند از امکاناتی مشابه پورتال برای جستجو و مدیریت دادهها استفاده نماید، اما این دادهها عموما بر روی پایگاه دادههای خود سایت قرار دارند.
- پورتال معمولا دارای مطالبی میباشد که جنبه اطلاعات عمومی دارند. دادههایی که بر روی یک پورتال جمعآوری میشوند، معمولا دارای پراکندگی زیادی هستند، به همین علت در بسیاری از پورتالها، ابزاری قرار داده میشود تا این اطلاعات را طبقهبندی نماید.
- پورتال کاربر محور میباشد و تمام امکانات پورتال بر این اساس پیش بینی شده است تا جوابگوی نیاز کاربران با سلایق و علاقمندیهای متفاوت باشد. امکاناتی مثل پست الکترونیکی، چت، انجمنهای اینترنتی و... کاربران را به هر شکل ممکن به پورتال دعوت مینماید. در حالیکه وبسایت، یک سیستم موضوع محور است. در هر وبسایت، امکاناتی برای کاربران مختلف پیشبینی میشود، اما کاربری که با وبسایت کار میکند باید به شکلی به موضوع وبسایت مرتبط یا علاقمند باشد.
- مهمترین تفاوت بین پورتال و وبسایت جنبه اقتصادی آن است. پورتال برای کسب درآمد ساخته میشود. بیشتر پورتالها درآمدهای خود را از راه تبلیغات بهدست میآورند.
شباهتهای وبسایت و وبلاگ:
- در فضای سایبری هستند و "URL" منحصر به فرد دارند.
- برای انتشار اطلاعات در فضای سایبری به کار میروند.
- کارکرد اطلاعرسانی دارند.
تفاوتهای وب سایت و وبلاگ:
- وب سایتها معمولا رسمی هستند، اما وبلاگها معمولا شخصیاند.
- به روز رسانی وبسایت نسبت به وبلاگ، معمولا نیازمند وقت بیشتری است.
- وبسایت از نظر طراحی ساختار پیچیدهای دارد، در حالی که وبلاگها ساده است.
- وبسایت به موضوعات خاصی میپردازد، در حالیکه وبلاگ تمام وقایع زندگی را پوشش میدهند.
- گفتمان حاکم بر وبسایت رسمی است، ولی وبلاگ گفتمانی غیررسمی دارند.
- وبسایت معمولا ارتباط یک طرفه و وبلاگ عمئتا ارتباط دو طرفه با بازدید کنندگان برقرار می کند.
- وبسایت هزینهی اقتصادی دارد، در حالی که بیشتر وبلاگها رایگان هستند.
- در وب سایت میتوان صحبت از محدودیت و سانسور کرد، در حالی که وبلاگ بسیار آزاد است.
- راهاندازی وبسایت نسبت به وبلاگ به زمان بیشتری احتیاج دارد.
دیاکو به عنوان شرکت مجری طراحی سایت و مشاور در حوزه طراحی پرتال و وبسایت با استفاده از استانداردها و الگوریتمهای بهینه در برنامه نویسی، طراحی وبسایت و نرمافزارهای تحت وب، رعایت کامل و بدون نقص استانداردهای بهینهسازی موتورهای جستجو برای کسب بهترین نتیجه مبتنی بر کلمات کلیدی کسب و کار شما، پشتیبانی کامل، طراحی زیبا و جذاب و ظاهری متفاوت برای وبسایت، استفاده از تیم حرفهای برای تحلیل کامل قبل از شروع پروژه و... توانسته امتیازات منحصر به فردی را برای مشتریان نسبت به بقیه رقبا به ارمغان آورد.












