کارهای اولیه برای سئو
همانطور که میدانید، سئو وبهینهسازی سایت یک اتفاق ساده و پیش پا افتاده نیست، بلکه فرایندی است که نیاز به صبر و حوصله دارد. راههای شروع و انجام سئو بسیار متنوع و گوناگون است، اما مهم است که بهترین روش در بهترین زمان انجام پذیرد. با بخش وبلاگ سایت دیاکو همراه باشید.
میتوان این قدمها و پلهها را به عنوان آغاز کار و مقدمهای بر کار سئو تلقی کرد:
- شناخت کلماتی: قبل از هر چیزی، لطفا یک کاغذ و قلم بردارید و عنوان کسب و کار و هدف خود را روی کاغذ بنویسید. به طور مثال اگر فعالیت شما طراحی وبسایت است لطفا کلماتی که میخواهید با آنها نمایش داده شوید را لیست کنید. مانند طراحی وبسایت حرفهای ، طراحی وبسایت تخصصی، گرافیک وبسایت، طراحی اپلیکیشن سایت و... . اکنون با استفاده از نرمافزارهای جستجو کلمه کلید، یک کلمه و یا دستهای از کلمات که به تجارت و برند شما مربوط است را شناسایی کنید و سپس روی کلمه کلیدی مرتبط کار کنید. شناسایی کلمه کلیدی مهم است و به اصطلاح خشت اول کار سئو کلمه کلیدی است. اضافه و یا کم کردن حتی یک حرف شما را از آنچه مورد نظرتان هست، دور میکند. نرمافزارهایی هستند که کلمات مرتبط با کسب و کار شما را به شما نشان میدهند، طوری که بیشترین کلمات و آنالیز کلمات برتر که رقبا از آن اسفاده میکنند هم در این نرمافزارها قابل نمایش است. یکی از این نرمافزارها، «گوگل آنالایتیکس» است. کلمه کلیدی را بطور مرتب پیگیری و دنبال کنید. ببنید که الان در چه رتبهای قرار دارید و در صفحه چندم جستجو ظاهر میشوید و همین طور سایتهای دیگری که در رتبه های نخست قرار دارند را هم بررسی و تحلیل کنید تا متوجه شوید که چه نوع کلمات کلیدی، آنها را به رتبههای نخست و صفحه اول آورده است. این آنالیز به شما کمک میکند تا بتوانید به راحتی کسب و کارآنلاین خود را به راحتی بررسی کنید و نقاط ضعف و قوت آن را دریابید.
- تولید محتوای مرتبط با کسب و کار آنلاین شما: با توجه به کلمات کلیدی و ارتباطی که بین نیازهای کاربر و وبسایت خود دریافت کردید، میتوانید تخمین بزنید که نیاز مردم در چه حوزهای است و با چه محتوای مرتبطی، جذب وبسایت شما میشوند. ساخت و ایجاد محتوای شما باید براساس نیاز کاربر باشد، چون شما سایت خود و اطلاعات خود را جز برای استفاده آنان طراحی و بهینهسازی نمیکنید، آنگاه باید محتوا را بسازید.
- رباتها و خزندههای: برای اینکه کاربران و مخاطبان بتوانند به سایت شما مراجعه کنند، اول از همه باید خود را به موتورهای جستجو معرفی کنید. ابتدا باید آنها شما را در لیست خود داشته باشند تا بتوانند در راهنمایی کردن و جستجوهای مردم کمک کنند و آدرس سایت شما را به آنان نشان دهند. کاری کنید که محبوبیت برای خود ایجاد کنید.حتی اسم و "URL" یا آدرسی که برای سایت خود انتخاب میکنید، بسیار حائز اهمیت است. اینکه کوتاه و خوشآوا باشد و نوشتن آن ابهام برانگیز نباشد و از حروف صدادار تا جایی که امکان دارد استفاده نشود، در ذهن مخاطب بسیار ماندگارتر خواهد بود تا اینکه حالتی معکوس موارد ذکر شده را دارا باشد. سعی کنید برای عکسهای خود اسم و عنوان عکس را تایپ کنید. چون موتورهای جستجوگر و روباتها، نوشتههایی که قسمتی از یک تصویر هستند را "Index" نمی کنند. در نظر داشته باشید که الگوریتمهای مختلف گوگل میتواند بسیار موثر باشد و در وبسایت شما اثر بگذارد. همیشه سعی کنید علم خود را نسبت به آن بالا ببرید و عملیاتی اضافه و پرت را روی سایت خود انجام ندهید که فاقد ارزش برای موتورهای جستجوگر باشد. مثلا زمانی مدیران سایتها همه نوع کلمات عمومی را در سایت خود قرار میدادند که با هر نوع جستجو وارد سایت شوند، اما الان این کار توسط الگوریتمهای مخصوص، جلوگیری میشود و بیشتر سایت شما جریمه میگردد.
- لینکهای ورودی و خروجی: از نظر موتورهای جستجو، لینکهای یک وبسایت بسیار دارای اهمیت است. اینکه چه کسانی به شما لینک دادند، باعث اعتماد و اعتبار وبسایت شما است و لینکهای داخلی باعث بهینه شدن و کمک به رباتها میباشد.
- شبکههای اجتماعی: شبکههای اجتماعی بسیار سودمند است و شما برای معرفی خود میتوانید در این مجامع مجازی ظاهر شوید اما با استراتژی درست و بهینه، تا بتوانند نرخ فعالیتهای شما را به بازدیدکننده وبسایت و در نهایت مشتری تبدیل کند.
- بازاریابی مهمترین اصل شناساندن برند: بهینهسازی بسیار موثر است اما فراموش نکنید که مردم باید شما را بشناسند. در فعالیتهای بازاریابی ابتدا نگرش این را داشته باشید که با یک جا نشستن، مردم شما را نمیشناسند. باید به روشهای گوناگون تلاش کنید همیشه تبلیغات را در کسب و کار خود نگه دارید. سعی کنید در فعالیت و تجارت خود به عنوان یک حرفهای شناخته شوید. حضور در کنفرانسها و همایشها که مربوط به تجارت شماست، بسیار اثربخش خواهد بود. بازاریابی به روشهای متفاوت را بررسی و تلاش خود را چند برابر کنید و مطمئن باشید با صبر و شکیبایی میتوانید به نقاط طلایی و بلوغ کسب و کار آنلاین خود برسید.
سایر مطالب مرتبط با وبسایت تخصصی، وبسایت فروشگاهی، وبسایت گردشگری، سئو و تولید محتوا و نرمافزارهای اختصاصی را در وبلاگ و سایت دیاکو مطالعه کنید.












