استراتژی مناسب برای فروشگاه اینترنتی
از مشکلات عمده فروشگاههای اینترنتی، ایجاد ترافیک روی وبسایت و فروش محصولات است. روشهای گوناگونی وجود دارد تا یک وبسایت را بهینه کنیم تا از نظر موتورهای جستجو دارای امتیاز ویژهای شود و در جستجوی کاربران به نمایش بگذارد. با بخش وبلاگ سایت دیاکو همراه باشید.
از روشهای بازاریابی اینترنتی برای معرفی فروشگاه اینترنتی خود باید استفاده کنیم. ابزارهای بازاریابی آنلاین خیلی متفاوت و گوناگون است. در ادامه اشارهای کوتاه جهت آشنایی بیشتر با این ابزارها میکنیم:
- سئو و بهینهسازی موتورهای جستجو
- شبکههای اجتماعی
- بازاریابی محتوا
- ویدئو مارکتینگ
- ایمیل مارکتینگ
- تبلیغات بنری
- موبایل مارکتینگ
- فرومهای اینترنتی
- و...
بیشتر منظور ما ایمیل مارکتینگ است و میخواهیم به اهمیت این موضوع برای کاربردپذیر بودن یک فروشگاه اینترنتی صحبت کنیم. چگونه ایمیلهای معتبری جمعآوری و چه جذابیتی برای کاربر ایجاد کنیم تا با میل و رغبت خودش ایمیل را ثبت کند. ممکن است ترافیک وبسایتی که در حال حاضر دارید یا تعداد فالوورهایی که دارید را در آینده نداشته باشید، اما ایمیلها همچنان هستند و مهمترین دارایی یک کسب و کار آنلاین میباشند.
- صفحات فرود: اولین روش برای اینکه کاربر ایمیلش را ثبت کند و علاقه به این کار نشان دهد، صفحات فرود سایت است. روش معمول این است که یک پیشنهاد به کاربر خود میدهیم و در ازای آن ایمیل او را دریافت میکنیم. به دلیل قدیمی شدن این روش باید از گزینههای هوشمندانهتری استفاده کنیم تا کاربر ایمیلش را در اختیار ما قرار دهد.
- مطالب کاملتر: میتوانید مطالب مرتبط و جذابی که روی وبسایت قرار میدهید، بهصورت خلاصه باشد و در ازای متن کامل و ارائه آن به مخاطب، ایمیل او را دریافت کنید تا به آدرس ایمیلش متن کامل فرستاده شود.
- نسخه تصویری و صوتی: محتوای مورد نظر را در اختیار کاربر قرار دهید و بگویید نسخه کاملتری نیز وجود دارد، اگر میخواهید ایمیل را وارد کنید تا فایل ویدئویی و صوتی آن را برای شما ارسال کنیم.
- دریافت کوپن تخفیف: در قالب پاپهایی به کاربر نشان میدهیم و از او میخواهیم با وارد کردن ایمیل، از مزایای تخفیف در خرید استفاده کند.
- آزمون آنلاین: اینگونه آزمونها برای کاربران بسیار جذاب و نوعی تعامل دوسویه است. مثلا شغل مورد علاقه شما با توجه به آزمون هوش چیست؟ این آزمونها در قالب پلاگینهایی وجود دارد و فقط باید به تناسب کاربری سایت، طراحی شود و میتواند نتیجه آن در قالب ایمیل برای کاربر ارسال شود و یا قبل از شروع آزمون ایمیل مخاطب ثبت گردد.
- بازه زمانی و انتظار: میتوانید اطلاع رسانی کنید که فایل یا محتوای جذابی به زودی ارائه میشود. مثلا در ماه آینده، اما اگر میخواهید میتوانید ایمیل را وارد کنید تا همین الان برایتان ارسال شود.
- پاپ آپ خروج از سایت: زمانی که کاربر سایت شما را ترک میکند، میتوانید با یک صفحه پاپ آپ زیبا و جذاب او را وادار کنید که ایمیل را وارد کند. مثلا به او وعده دهید با وارد کردن ایمیل، از مطالب جدید و یا محصول تخفیف خورده آگاه میشود.
- یادآوری: کاربر محصولی را بازدید میکند اما تبدیل به خرید نمیشود و به هر دلیلی ممکن است در آن لحظه سفارش ندهد. میتوانید به او بگوئید با وارد کردن ایمیل، پیشنهاد ویژه و تخفیف خورده این محصول را به او یادآوری میکنید.
- برانگیختن حس کنجکاوی: به کاربر یادآوری کنید، این صفحات مخصوص اعضا و یا افرادی هستند که ایمیل خود را وارد میکنند و محصولات "VIP" و یا محتوای خاص در این قسمت است. کاربر کنجکاو میشود و ایمیل را وارد میکند.
- پاسخ به سوال کاربران: مدیران وب سایت به راحتی این قسمت را فراموش میکنند. کاربر خودش آمده و میخواهد به هر دلیلی فعالیت و ارتباط داشته باشد اما در فبلدها، آدرس ایمیل از او پرسیده نمیشود.
- شبکههای اجتماعی: محیطهای اجتماعی که برای وبسایت خود راهاندازی کردید را دست کم نگیرید. کمپینهای جذابی طراحی کنید مانند مسابقات و... که منافع کاربر را در بر داشته باشد تا او تمایل به وارد کردن ایمیل خود کند.
به طور کلی روشهای بسیار متنوعی وجود دارد که میتوانید ایمیل افراد را با تمایل خود آنها بگیرید و ثبت کنید. اصل اخلاق مداری را رعایت کنید و سعی کنید با مراعات برای کاربران ایمیلهای تبلیغاتی ارسال کنید تا تبدیل به هرزنامهها نشوید و ایمیل مخاطبان را هر روز شلوغ نکنید. برای این کار و پیامها برنامهریزی داشته باشید. در نظر داشته باشید که ایمیل به عنوان یک ابزار ارتباطی در جهت ارتباط مناسب با مخاطبان است و ارسال هرزنامه و جمعآوری لیست ایمیل ناخواسته برای مخاطبان میتواند لطمات جبرانناپذیری به برند شما وارد نماید.
سایر مطالب مرتبط با وبسایت تخصصی، وبسایت فروشگاهی، وبسایت گردشگری، سئو و تولید محتوا و نرمافزارهای اختصاصی را در وبلاگ و سایت دیاکو مطالعه کنید.












