گرافیک چیست؟
گرافيک در معناي لغت به معني ترسيم و نگارش است. گرافیک در دو مفهوم سنتی و مدرن متمايز ميگردد كه در مرز بين اين دو پديده چاپ قرار دارد. منظور از چاپ انواع و اقسام چاپ است. گرافیك سنتی شامل خطاطی، نقاشی دو بعدی، كنده كاری میباشد كه بیشترین شکل آن در آرایش كتابهاست كه محصول كار نقاش، خوشنویس، تذهیبكار و جلدساز میباشد. با وبلاگ دیاکو همراه باشید.
اما گرافیك مدرن علاوه بر كتاب آرایی در قسمت تبلیغات تجارتی، اعلانات دیواری و مطبوعاتی و نشانها (لوگوها) وغیره میباشد و حتی در سینما و تلویزیون هم كاربرد دارد. مثل عنوان بندی فلم و تصاویر متحرك طراحی شده است. هنر گرافیك نوین با مسائل ارتباط محیطی نیز تداخل دارد، پس این هنر علاوه بر خط ورنگ، به عناصر بصری دیگری چون حجم و نور كمك میکند.
گرافیک حیطهای از هنرهای تجسمی است و دارای کاربردهای متنوع و گستردهای میباشد. گرافیک یا به عبارت کاملتر طراحی گرافیک، بکارگیری تکنیکهای مختلف خلق آثار دوبعدی بر روی سطوح مختلف نظیر کاغذ، دیوار، بوم، فلز، چوب، پارچه، پلاستیک، نمایشگر رایانه، سنگ و… است که در جهت رساندن پیامی خاص به بیننده انجام بپذیرد. از جمله این تکنیکها میتوان به: عکاسی، اچینگ، نقاشی، روشهای مختلف چاپ اشاره نمود. در هنر طراحی گرافیک از عکس، تکنیکهای مختلف طراحی (مداد، کنته، ذغال، پاستل گچی، پاستل روغنی، قلم و مرکب، مداد رنگی)، تکنیکهای مختلف نقاشی (رنگ و روغن، آبرنگ، گواش، رنگهای آکریلیک)، کلاژ، انواع روشهای چاپ دستی (سیلک اسکرین و باتیک) و هرنوع روش خلق تصویر استفاده میشود.
تعریف جلالی
گرافیک یک اثر هنریست که میخواهد پیامی را از طریق بصری در کوتاهترین زمان ممکن به مخاطب برساند.
در طراحی گرافیک، حیطهها و تخصصهای مختلفی وجود دارد:
ارتباط بصری مانند:
- طراحی پوستر
- طراحی جلد
- طراحی علامت
- طراحی نشان
- طراحی حروف
- طراحی آگهی تبلیغاتی
- صفحه آرایی برای کتاب و نشریه
- طراحی صفحات
- وب طراحی چاپ برای بستهبندی
- طراحی تبلیغاتی (کاتالوگ، بروشور، فلدر، اوراق اداری و…)
تصویرسازی مانند:
- تصویرسازی برای کتابهای کودک
- کتابهای علمی و آموزشی
- تصویرسازی برای نشریات
- طراحی نقشه
- و…












