کد QR
کدهای QR به کمک تلفنهای هوشمند قابل اسکن بوده و میتوانند حاوی اطلاعاتی نظیر آدرس اینترنتی، نام، نشانی، تلفن، متن دلخواه و... باشند. اگر این کد حاوی آدرس اینترنتی باشد، پس از اسکن، نشانی رمزگشایی شده و صفحه مورد نظر باز میشود. با وبلاگ دیاکو همراه باشید.
«کدهای واکنش سریع» به صورت مربعی شکل بوده و نخستین بار توسط محققی ژاپنی ابداع شد. برخلاف بارکدهای استاندارد که از خطوط عمودی و اعداد تشکیل شدهاند، یک کد واکنش سریع نه تنها حاوی اطلاعات بسیار بیشتری است، بلکه میتوان به سرعت به اطلاعات گستردهای که در آن وجود دارد، دست یافت.
کدهای QR تنها توسط ماشین قابل رمزگشایی هستند، یعنی چنین کدهایی برای رایانهها قابل درک است. کدهای واکنش سریع مصارف گستردهای دارند و از رهگیری محصولات گوناگون گرفته تا شناسایی آیتمهای مختلف را شامل میشوند.
از آنجا که کدهای QR فاقد قابلیتهای پیشرفتهای برای رهگیری بستهها مثلاً در انبار یا کتابخانهای بزرگ است، از آنها برای کاربریهای سادهتر استفاده میشود که شامل حوزهی تبلیغات، بستهبندی محصولات، بیلبوردهای خیابانی و برخی وبسایتها میباشد.
کاربرد کدهای QR چیست؟
کدهای QR راهی سریع برای دسترسی به محتوا با استفاده از گوشیهای هوشمند است، فاقد هرگونه اجزای الکتریکی بوده و نیازی به سختافزار خاصی ندارند. کدهای QR بر روی کاغذ قابل چاپ بوده و میتوان آن را به کمک گوشیهای هوشمند اسکن و رمزگشایی نمود.
کدهای QR برای سایر امور نیز قابل استفاده هستند. برای مثال، در صورت فعال کردن قابلیت «تایید هویت دو مرحلهای گوگل»، آنها کد QR خاصی را در نمایشگر رایانه در اختیار شما قرار خواهند داد که کاربر میتواند به کمک برنامهی مخصوص آن را رمزگشایی نماید که این روش بسیار سادهتر از درج دستی اطلاعات و کسب اطمینان از صحت آن است. همچنین میتوان از کدهای QR برای ورود به وبسایتهای گوناگون نیز استفاده کرد.
تولید کدهای QR بسیار آسان بوده و ابزارهای آنلاین بسیاری برای این کار موجود است.
البته کدهای QR دارای برخی مشکلات فنی و امنیتی خاص خود هستند، زیرا به آسانی میتوان از بستر سادهی این کدها برای گسترش استفاده از کدهای مخرب خود بهره برد و ممکن است با اسکن کدهای مخرب به صفحهای در اینترنت متصل شوید که حاوی خطراتی برای شماست.
سایر مطالب وبلاگ دیاکو را نیز مطالعه کنید.












