طراحی سایت با قالب آماده
قصد داریم در این مقاله طراحی سایت با قالب آماده را مورد بررسی قرار دهیم و معایب استفاده از قالبهای آماده را بیان نماییم. امروزه کسانی که قصد راه اندازی وبسایت را دارند پس از چند تماس با شرکتهای طراحی سایت با این مورد مواجه میشوند که برخی شرکت ها ادعا مینمایند با قیمت پایین و ارزان تر کار می نمایند و با استفاده از قالب آماده وبسایت این کار را انجام میدهند، در حالی که استفاده از قالبهای آماده وبسایت مشکلاتی را در آینده متوجه وبسایت خواهد ساخت که عموما این مشکلات شامل موارد زیر هستند:
- عدم وجود قابلیت ارتقاء و گسترش قالبهای آماده در آینده (عدم پشتیبانی)
- امنیت پایین قالبهای آماده و بروز مشکلات امنیتی در آینده
- پشتیبانی نشدن قالبهای آماده در زمان بروز خطا
- بروز مشکلات در سئو و بهینه سازی وب سایت
- قالبهای آماده قابلیت اعمال تغییرات ندارند (به دلیل عدم پشتیبانی)
قالب آماده وبسایت چیست؟
قالب آماده وبسایت به سایتهای طراحی شدهای است که به صورت رایگان در اینترنت وجود دارد و برای استفاده از آنها کافی است عملیات نصب را در سرور خود انجام دهید تا قالب بر روی وب سایت شما نصب گردد. این قالبهای آماده وبسایت میتوانند بر پایه سیستم های مدیریت محتوای رایگان مانند جوملا، وردپرس و دروپال پیادهسازی شود و همچنین ممکن است به صورت استاتیک و تحت فایل های HTML طراحی شده باشد که مطالب خود را در وب سایت به جای مطالب نمونه بارگذاری مینمایید. در صورتی که یک مبتدی هم از این قالبها استفاده نماید بدون آگاهی در زمینه طراحی وب بتواند تغییرات لازم را بهدرستی بر روی قالب انجام دهد.
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
سیستمهای مدیریت محتوا نرم افزارهای تحت وب میباشند که به شما امکان ساخت وبسایتهای مختلفی را به صورت داینامیک میدهند تا در آینده قابلیت مدیریت محتوای وب سایت توسط افراد مبتدی و کسانی که اطلاعاتی در مورد طراحی وب نداشته باشند وجود داشته باشد. برخی از این سیستمهای مدیریت محتوا نظیر جوملا، وردپرس و دروپال به صورت رایگان ارائه می شوند. برخی شرکتها خود اقدام به طراحی سیستم مدیریت محتوا مینمایند تا پروژههای طراحی وبسایت را با استفاده از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی انجام دهند. در بازار وب ایران قالب آماده وب سایت هم به سیستم های مدیریت محتوای رایگان و هم به قالب های از پیش طراحی شده رایگان گفته می شود که در بخش زیر به مزایا و معایب استفاده از آن می پردازیم. معایب استفاده از قالب آماده وب سایت چیست؟ استفاده از قالب آماده وبسایت ممکن است به برند سازی شما لطمه بزند و بهتر است در صورتی که قصد برندینگ برای وبسایت خود دارید قالب اختصاصی مطابق با نیاز شما برای شما طراحی شود. بهتر است قالب وبسایت شما نمایانگر ایدههای برندینگ شما بوده و شعارها و پیامهای اختصاصی شما در قالب وبسایت شما دیده شود.
معایب استفاده از سیستم مدیریت محتوای رایگان؟
امنیت موردی است که جزو عیبهای سیستمهای مدیریت محتوای رایگان به شمار می رود زیرا این سیستمها به درستی امن سازی نمیگردند.
طراحی سایت اختصاصی
در این روش سایت مطابق با نیازهای کارفرما پیاده سازی میگردد و کارفرما میبایست نیازهای خود را به شرکت طراحی سایت اعلام نماید تا برآورد هزینه و زمان شود. پس از آغاز کار جلسهای بین طراح وبسایت و کارفرما برگزار میگردد و در آن جلسه کارفرما نقطه نظرات خود را در مورد قالب گرافیکی وبسایت اعلام مینماید و طراح وبسایت را بر اساس قالب سایت تایید شده و نقطه نظرات کارفرما پیادهسازی مینماید. پس از پیادهسازی قالب، کارفرما میتواند نظرات خود را روی قالب پیاده سازی شده اعلام نماید و طراح سایت موارد مورد نظر کارفرما را در وبسایت پیاده سازی اعمال مینماید. انجام ویرایش از طرف طراح وب سایت تا زمانی پیش میرود که قالب وبسایت به تایید کارفرما برسد. پس از تایید قالب کلی وبسایت عملیات پیاده سازی قالب بر روی سیستم مدیریت محتوا انجام میگردد که پس از تکمیل این مرحله مطالب وبسایت بر روی سرور بارگذاری میگردد. پس از بارگذاری، کارفرما میتواند نظر خود را در مورد وبسایت اعلام نمایید و درخواست انجام ویرایش دهد و طراح وب سایت ویرایشهای مورد نظر کارفرما را در سایت انجام میدهد تا زمانی که وب سایت به تایید کارفرما برسد و وب سایت راهاندازی گردد. همچنین کارفرما میبایست برای آموزش پنل مدیریت وبسایت در دفتر دیاکو حاضر گردد تا نحوه مدیریت مطالب وبسایت آموزش داده شود.
سایر مطالب مرتبط با طراحی سایت و نرمافزارهای تحت وب را در بخش وبلاگ سایت دیاکو ملاحظه کنید.












