چرا باید سایت ریسپانسیو داشته باشیم؟
قبل از ورود گوشیهای هوشمند با صفحه نمایشهای بزرگ کمتر کسی به نحوه نمایش وبسایت در گوشیهای تلفن همراه توجه میکرد. امروزه با وجود گوشیهای هوشمند و شبکههای موبایلی پر سرعت، اغلب کاربران برای مرور صفحات وب از گوشیهای هوشمند خود استفاده میکنند. با وبلاگ دیاکو همراه باشید.
حتماً هنگام وبگردی با گوشی تلفن همراه خود به وبسایتهایی برخوردهاید که برای مشاهده قسمتهای مختلف آن نیاز به بزرگ کردن (Zoom) داشته باشید و یا قسمتهای مهم آنها به راحتی قابل دسترستان نباشد و در نهایت از ادامه بازدید خود منصرف شدهاید.
کلمهی ریسپانسیو "Responsive" به معنای واکنشگرا میباشد. به این معنا که طراحی سایت به گونهای باشد که در دستگاههای با اندازه مختلف از جمله کامپیوترها، لپ تاپ، تبلتها، بخصوص تلفن همراه و... نمایش مطلوب و ظاهری مناسب داشته باشد.
ریسپانسیو بودن به معنی انعطافپذیری سایت میباشد؛ بدین معنا که وبسایتها با توجه به اندازه صفحه نمایش کاربر به صورتی تغییر کنند که قسمتهای مهم به راحتی و با کمترین تغییر اندازه و یا Scroll کردن، در دسترس باشد و اندازه و سایز آن در حد متناسبی باشد.
اغلب کاربرانی که با کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ وارد سایت میشوند، تمایل به مشاهدهی تمام بخشهای وبسایت دارند. اما در مقابل برای کاربران تلفن همراه یا تبلتها میتوان مطالب غیر ضروری مانند برخی عکسها را حذف کرد و تنها بخشهای مهم را در دسترس قرار داد؛ زیرا برای کاربران تلفن همراه مطلوبتر است که تنها به بخشهای مهم و ضروری دسترسی داشته باشند.
دلیل بکارگیری طراحی ریسپانسیو چیست؟
با عرضه گوشیهای تلفن همراه هوشمند و گسترش استفاده از آنها در وبگردی، ریسپانسیو بودن وبسایتها بسیار مهم و ضروری است. زیرا کاربرانی که از تلفن همراه و یا دستگاههای دیگر برای مشاهدهی وبسایتها استفاده میکنند، بازدید راحت و مناسبتری خواهند داشت و در نتیجه سایت شما نیز محبوبیت بیشتری مییابد.
انجام این کار دشوار نیست. طراحان وبسایت با کمی خلاقیت و بکارگیری تکنیکهای موجود در CSS3 و Media Query ها میتوانند سایتهایی ریسپانسیوی طراحی کنند، مدیا کوئریها به صفحات وب اجازه میدهند که از CSS های متفاوت بر اساس نوع و اندازه دستگاه استفاده کنند.
ریسپانسیو بودن وبسایت روی سئو تأثیر دارد؟
در گذشته برای همخوانی داشتن وبسایتها با مرورگرهای تلفن همراه، برخی از صاحبان وبسایتها اقدام به طراحی وبسایت جداگانهای برای کاربران تلفن همراه میکردند که این به معنی کپی کردن محتوا بود و رتبه منفی در گوگل در نظر گرفته میشد. اما با استفاده از تکنولوژی ریسپانسیو تنها یک محتوا وجود دارد که در هر دستگاه متناسب با سایز آن تغییر میکند، که در این روش کپی بودن محتوا مطرح نیست. محتوا با هر دستگاهی و یا هر اندازه ای سازگاری دارد و در نتیجه کاربران به راحتی قادر به مشاهده آن با هر دستگاهی خواهند بود و به علت چیدمان و نحوه نمایش نامناسب سایت شما را ترک نمیکنند که این خود باعث افزایش بازدید سایت می شود.
همچنین این امر از نظر موتورهای جستجو مانند موتور جستجوی گوگل مهم است. به طوری که وقتی با تلفن همراه خود در گوگل جستجو کنید، وبسایتهایی که ریسپانسیو میباشند با عبارت Mobile Friendly در قسمت توضیحات نتایج جستجو، نمایش داده میشود تا کاربر از سازگار بودن وبسایت با تلفن همراه خود مطلع باشد.
چگونه متوجه ریسپانسیو بودن سایت شویم؟
یکی از سادهترین روشها برای اینکه متوجه شوید سایتی ریسپانسیو است، تغییر اندازه مرورگرتان میباشد، هنگامی که اندازه مرورگر را تغییر دادید و تناسب آن به هم نریخت و همچنین بخشهای مهم آن به راحتی قابل دسترس بودند، نشاندهندهی ریسپانسیو بودن سایت است.
روش دیگر مراجعه به سایت http://responsivedesignchecker.com است که با وارد نمودن نام وبسایت مورد نظر، میتوانید نحوهی نمایش آن را در سایزها و دستگاههای مختلف شبیهسازی کنید.












