دیاکو
جستجو
مشاوره رایگان:  0910 911 32 19
menu open menu close

تاریخچه‌ی پوستر

پوستر یكی از صورت‌های گرافیكی است كه به‌ عنوان رسانه‌ی خبری نیرومند در اطلاع‌رسانی است. پیام‌های پوستر، فوری و كوتاه در زمینه‌های صنعتی، تجاری، حكومتی، سیاسی و ... است. نیاز مبرم به رساندن سریع پیام و سرعت در برقراری ارتباط با بیننده، از ویژگی‌های پوستر است که آن را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌سازد. با وبلاگ دیاکو همراه باشید.

 

اگر به بررسی ریشه واژه پوستر بپردازیم، درمی‌یابیم که پوستر به معنای چاپار یعنی ارسال سریع آگهی و لغت پوستر به معنی آگهی، اعلان و دیوارکوب می‌باشد.

 

سرچشمه‌ی پوستر را می‌توان در نقوش برجسته مصری، بابلی، رومی، در هزاره‌های پیش از میلاد و آگهی‌های نوشته‌شده بر قطعات چوب و پوست یافت. در قرون وسطی نیز برای اطلاع‌رسانی در میان عموم مردم، اعلان‌هایی بر روی صفحه‌های بزرگ نوشته و در میدان‌های عمومی شهرها قرار می‌دادند. یكی از قدیمی‌ترین آگهی‌های كشف‌ شده، پاپیروسی است که در آن مشخصات دو برده فراری از چنگ الکسلندر بزرگ و قول پرداخت پاداش در صورت پیدا کردن آن‌ها وجود دارد.

 

پیدایش و شکل‌گیری تبلیغات تجاری با رشد تولیدات صنعتی و ضرورت مبادله کالا میان کشوهای مختلف جهان آغاز شد. گرچه کلام و تصویر در تبلیغ کالا و سرویس‌های خدماتی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند، اما در آن زمان از آرم و رنگ‌های خیره‌کننده در تبلیغات اثری نبود. با گذشت زمان، دراواسط قرن نوزدهم طرح‌های گرافیک و کلاسیک دست‌خوش تغییراتی شد. در این‌ زمان هدف عمده‌ از تبلیغات، سبقت از رقبای ارائه‌کننده کالاهای مشابه و جلب توجه عموم مردم برای خرید کالا بود. رقابت میان تولیدکننده و عرضه‌کننده کالاها و خدمات به رقابت میان آگهی‌هایی که عرصه می‌کردند تبدیل شد. درواقع باید گفت برنده یا بازنده در این رقابت خود محصول نبود بلکه نحوه‌ی ارائه و تبلیغ آن محصول بود.

 

روند تکامل تاریخی پوستر

سه مرحله متفاوت در روند تکامل تاریخی پوستر به عنوان یک هنر وجود دارد:

 

مرحله اول:

تا دهه اول قرن بیستم ادامه داشت شامل استفاده از پوستر تبلیغ کالاها و دستگاه‌ها بود.

 

مرحله دوم:

کاربرد در آگهی‌های سیاسی و آگاهی یافتن سیاستمداران برای انتقال نظریاتشان بود، که با آغاز جنگ جهانی اول بیشتر شده بود. آخرین و مهم‌ترین مرحله مربوط به آگاهی‌های فرهنگی و توریستی بود. پوسترها ابتدا درکشورهای اروپایی برای اعلان امکانات نمایش چون تئاتر و کافه‌ها و... بود. بعدها برای کارهای بانکی و مؤسسات صنعتی مورد استفاده قرار گرفت.

 

مرحله سوم:

گسترش پوسترهای تبلیغاتی در حوزه‌ی جهان‌گردی و پیشرفت‌های فرهنگی است. با گسترش دامنه‌ی جهان‌گردی نیاز به شناساندن جاذبه‌های مختلف مانند آثار باستانی، مناظر طبیعت، شهرهای توریستی و... افزایش می‌یابد که این نقش را پوستر بر عهده دارد.

 

عناصر تصویری

تصویر و نوشته، عناصر اصلی پوستر هستند و ماهیت وجودی آن را مطرح می‌کنند. عنصر تصویر به عنوان زبان اصلی پوستر نقش اول و اساسی را دارد.به طور کلی پوستر با تصویر ساخته و شناخته می‌شود و موفقیت آن بستگی به چگونگی و طرز بیان تصویری آن دارد.

نقش نوشته در پوستر، دقیق‌تر کردن پیام تصویر و مفهوم آن است. نوشته باید به عنوان یکی از عناصر تصویری مطرح و به گونه ای چیده شود که نوشته و تصویر به یکدیگر اشاره داشته باشد.

هر چه پوستر درآگاه کردن مخاطب و تشویق او نسبت به انجام مورد نظر موفق‌تر و دارای سرعت عمل بیشتری باشد، نشان‌دهنده‌ی کارآیی فنی و تجربی و خلاقیت طراح و برگ برنده‌ای است که در دستان طراح قرار دارد.

پوسترهای دیواری بر اساس موضوعاتشان می‌توان به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد:

1. پوسترهای تجاری

پوسترهای تجاری اغلب برای معرفی کالاها و تشویق مردم به خرید آن‌ها ساخته می‌شوند. علاوه بر نقش تماشاچی، پیروزی بر رقیبان در پوسترهای تجاری جزء شروطی است که پوستر را پوستر موفقی معرفی می‌کند. موفقیت و سرعت عمل از خصوصیات بارز پوستر تجاری است.

 

2. پوسترهای اجتماعی

این پوستر‌ها نه در خدمت گروه خاصی از مردم بلکه معمولاً در خدمت عموم آن‌هاست و سعی در ایجاد یک آگاهی عمومی، دعوت به همکاری و موضوعاتی از این قبیل که عموم مردم را در بر می‌گیرد دارد. پوسترهای اجتماعی کمتر دارای تاریخ مصرف هستد و دست طراح برای ایجاد خلاقیت‌های متفاوت باز است.

 

3. پوستر های فرهنگی

از این پوسترها برای معرفی نمایشگاه‌های فرهنگی هنری، موزه‌ها، مسابقات، فروش فیلم، کتب، نشریات و... استفاده می‌شود. در اینگونه پوسترها طراح امکان بیشتری برای ارائه طرح‌های خود دارد، زیرا محتوای موضوع به او این اجازه را می‌دهد تا با ذهن خود تصویر زیبای هنرمندانه‌ای از موضوع را مطرح کند و با ذهن تماشاچی رابطه معنوی‌تری برقرار نماید. تماشاچی نیز به دلیل فراغت و علاقه معنوی وقت زیادی را برای دیدن آن صرف می‌کند.

 

سایر مطالب وبلاگ دیاکو را نیز مطالعه کنید.

آخرین اخبار
تبلیغات براساس کلیک یا PPC
تبلیغات براساس کلیک یا PPC
گوگل پنالتی چیست!؟
گوگل پنالتی چیست!؟
اهمیت صفحه فرود
اهمیت صفحه فرود
استراتژی مناسب برای فروشگاه اینترنتی
استراتژی مناسب برای فروشگاه اینترنتی
اشتباهات رایج در بازاریابی محتوایی
اشتباهات رایج در بازاریابی محتوایی
کارهای اولیه برای سئو
کارهای اولیه برای سئو
راهکارهای افزایش تعامل با کاربران
راهکارهای افزایش تعامل با کاربران
اطمینان از سازگاری سایت با گوشی
اطمینان از سازگاری سایت با گوشی
یافتن اولین مشتری استارتاپ در شبکه‌های اجتماعی
یافتن اولین مشتری استارتاپ در شبکه‌های اجتماعی
12 روش سئو «بخش 2»
12 روش سئو «بخش 2»
ارسال رایگان چه تاثیری بر میزان فروش دارد؟!
ارسال رایگان چه تاثیری بر میزان فروش دارد؟!
12 روش سئو «بخش 1»
12 روش سئو «بخش 1»
1 view icon 832
اشتراک گذاری:
social link social link social link social link
back to top
بیشتر بخوانید

جزئیات بیشتر

برندسازی شخصی

جزئیات بیشتر

مزایای تجارت الکترون...

جزئیات بیشتر

گوگل پنالتی چیست!؟

جزئیات بیشتر

طراحی نام تجاری با 1...