محدودیت کاراکتر متای توضیحات
بخشی از مطلب را که گوگل در نتیجه جستجوی عبارات و کلمات، به کاربران نمایش میدهد، «متای توضیحات» نام دارد. توضیحات متا، ترتیب قرارگیری مطالب را تحت تاثیر قرار میدهند و به محتواهای بیشماری که روزانه نوشته میشود، نظم میبخشند. متاها محدودیت و شرایطی دارند که در جایگیری مطالب نقش مهمی ایفا میکنند. اما از مدتی قبل، گوگل اعلام کرد که در نگارش متا تغییری اتفاق افتاده است. گوگل اعلام کرد که: «ما رسما طول متای توضیحات را افزایش دادهایم، اندازهای که توصیه میشود و آنچه که به صورت استاندارد برای مطالب نشان داده خواهد شد، تغییر کرده است.» با بخش وبلاگ سایت دیاکو همراه باشید.
تغییر متای توضیحات
در گذشته متای توضیحات در 165 کاراکتر محدود میشد. درستی این موضوع را میتوانید در مطالبی که تا قبل از اواسط دسامبر سال 2018 تهیه و منتشر شدهاند، ببینید. اگرچه گاهی اوقات گوگل برای بعضی مطالب خاص، متای توضیحات طولانیتری را نیز نمایش داده است اما بیش از 90 درصد مطالبی که در گوگل نمایش داده شدهاند متایی با 165 کاراکتر یا کمتر داشتهاند. اما حالا اوضاع فرق کرده است. اگر در گذشته متای توضیحات نمایش داده شده روی دسکتاپ و موبایل، یک، دو یا سه خط بوده، اکنون ظرفیت متاها به چهار، پنج یا حتی شش خط رسیده است. بنابراین چنین دریافت میشود که گوگل ظرفیت متا را از 266 تا 273 کاراکتر افزایش داده و این رقم توسط گوگل به رسمت شناخته شده است. اما گوگل نکتهای را نیز ذکر میکند. اینکه شما میتوانید این تعداد کاراکتر را استفاده کنید و یا اینکه همان 165 کاراکتر قبلی را ادامه بدهید اما جایگاهتان در بین متاهایی که با شرایط جدید نوشته شدهاند، افت خواهد کرد!
تاثیرات متای طولانیتر
برای مثال تصور کنید که یک جستجوگر در زمینه کاری شما در حال تحقیق است و میخواهد اطلاعات کلی درباره موضوع مورد نظر خود کسب کند. ممکن است او چیزی درباره بیطرفی کانالهای اطلاعاتی نداند و مطمئن نباشد که اطلاعات دقیقا شامل چه چیزهایی است. او متاهای نتایج جستجو را میخواند که تا پیش از این تصمیم گوگل، ناگهان در مقطعی قطع میشده و در نتیجه اطلاعات کاملی به مشتری نمیداده است. اما اکنون با این تدبیر گوگل، متا توضیجات بیشتری ارائه میدهد. در شرایط قبلی کاربر برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت کامل اطلاعات باید روی لینک کلیک میکرد و به داخل سایت میرفت تا بیشتر درباره موضوع بخواند. اما حالا گوگل با این ترفند مقابله کرده و شرایط را تغییر داده است. هم اکنون گوگل سایتهایی را در دستههای بالا قرار میدهد که آنها در متای خود پاسخهای کوتاه ارزندهتری را برای کاربران قرار دادهاند. با توجه به اینکه چند وقتی از اتخاذ این تصمیم توسط گوگل میگذرد شما میتوانید این تغییر را در وبسایتها، محتواها و برنامههای گوناگون مشاهده بفرمایید. این تصمیم بر آن است که بیطرف بودن دنیای وب را بیشتر حفظ کند و شیوه نگارش متاها، کاربران را برای تصمیمگیری تحت فشار نگذارد.
براساس نظر برخی از افراد، این ترفند کامل نیست و در نهایت نمیتواند محتوای کاملی به کاربر ارائه کند. اما برای بسیاری از جستجوگران اینترنتی این تغییر بسیار سودمند است و به آنها این فرصت را میدهد که بدون کلیک کردن روی وبسایتها، با خواندن متاهایی که تا 275 کاراکتر افزایش پیدا کردهاند، اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند.
تغییر طول متای توضیحات روی قوانین و عملکرد سئو تاثیر میگذارد چرا که بهروز رسانی ترتیب مطالب گوگل بر دو مبنا انجام میشود. توجه به این قانون جدید، میتواند سئوی سایتها را بسیار تحت تاثیر قرار بدهد. ذکر این نکته نیز ضروری است، بیشتر محققینی که روی طول محتواهای اثرگذار تحقیق میکنند میگویند، یک متای خوب در شرایط فعلی نباید بیش از 300 کاراکتر باشد
به طور تقریبی، تغییرات گوگل روی متای توضیحات از میانه ماه نوامبر آغاز شده و دقیقا 22 نوامبر، زمانی بود که نمایش متاهای بیشتر در نتایج جستجوها انجام شده است. در مرحله اول 50 درصد مطالبی که در ابتدای صفحات جستجو نمایش داده شده است متاهایی طولانی داشتهاند و این رقم به مرور در حال افزایش است. در حال حاضر حدود 50 درصد مطالب با متای طولانی به صفحات اصلی راه پیدا کردهاند و 50 درصد دیگر هنوز با متاهای محدود به کار خود ادامه میدهند. در این شرایط اگر شما هر چه سریعتر نسبت به تغییر متاهای مطالبتان اقدام کنید خیلی راحتتر جایگزین آن دستهای میشوید که هنوز با این تغییرات آشنا نشدهاند و در نتیجه میتوانید به سادگی از رقبا پیشی بگیرید.
توحه داشته باشید که تغییرات گفته شده باعث میشود شیوه نگارش و بهروز رسانی متای مطالب تغییر کند. با توجه به این موضوع که فضای بیشتر برای نوشتن داریم، این تصمیم گوگل باعث میشود کمی بیشتر و مفصلتر بنویسیم. ما دوست داریم کاربران را به کلیک کردن ترغیب کنیم اما باید این کار را وجدانی و عادلانه انجام دهیم و در متاهایمان توضیحات و اطلاعات مفیدی را برای کاربر قرار دهیم. این عملکرد یک شانس بزرگ برای ماست تا گوگل در رتبهبندی سایتها رتبهمان را بهبود ببخشد. این اتفاق زمانی میافتد که ما به جای تمرکز روی بالا بردن نرخ کلیکها، به افزایش آگاهی و دانش کاربران کمک کنیم.
همچنین این تغییرات ممکن است بر روی تعداد کلیکها تاثیر بگذارد. ما اطلاعات این ماههای اخیر و چند سال گذشته را مورد پژوهش و بررسی قرار دادیم. در نتیجه این پژوهش فکر میکنیم که احتمالا راههایی برای بالا بردن نرخ کلیکها وجود دارد. مثلا شاید کاربر برای دانستن درباره موضوعات پیچیدهتر و کسب اطلاعات بیشتر روی مطلب کلیک کند. چرا که مردم با خواندن توصیفهای طولانیتر بیشتر جذب میشوند. در واقع جلب توجه، کاری است که باید در جایگاه یک بازاریاب در این مرحله انجام دهیم.
توجه داشته باشید که عدم توجه به قانون جدید ممکن است باعث پایین آمدن نرخ کلیک و در نتیجه افت رتبه سایت در جستجوها شود. وقتی مردم درباره موضوعات گوناگون در گوگل جستجو میکنند، معمولا به نتیجه اول تا سوم بها میدهند و کمتر به بخشهای پایینتر مراجعه میکنند. در واقع رتبه سایتها هر چه بالاتر باشند، نرخ کلیک بیشتری خواهند داشت و هر چه سایتی پایینتر برود ارزشمندی آن کاهش مییابد. در نتیجه توجه به تغییرات و قوانین جدید گوگل بسیار اهمیت دارد.
با توجه به تغییرات باید چه کار کنیم؟!
بهتر است یک فهرست اولویت بندی شده تهیه کنید. لیست شما احتمالا باید شامل موارد زیر باشد:
- صفحاتی از سایت که کاربران بیشتر به آن مراجعه کردهاند.
- صفحاتی که مراجعه به آنها بیشترین ترافیک را روی سایت ایجاد کرده است.
- تعیین عبارات یا کلماتی که میتواند موتورهای جستجو را به وبسایت برساند.
- تعیین مطالبی که باید دارای متای طولانیتری شوند و ویرایش آنها صورت بگیرد.
- پیشنهاد ما این است که نتایج را بررسی کنید؛ محدویتها را بشناسید و بعد برای نوشتن متاهای 250 تا 300 کاراکتری آماده شوید.
توجه داشته باشید که برخی فرآیندهای داخلی بر طول متاها تاثیر دارند و برای آن محدودیت گذاشتهاند. اگر نرم افزار شما هم چنین است، آن را بهروز رسانی کنید و از محدودیت 160 الی 180 کارکتری آن را به 230 تا 320 کاراکتر برسانید. چرا که در حال حاضر متاهای موفق کمتر از 230 کاراکتر نیستند و از اندازه 320 هم بیشتر نشدهاند.
با متاهای جدید و برنامهای که برای بهینهسازی تدوین میکنید، برایتان آرزوی موفقیت داریم. سایر مطالب وبلاگ دیاکو را نیز مطالعه کنید.












