فروش به زبان ساده – رابطهها
کسب موفقیت و برقراری رابطه دوستی و صمیت با دیگران در صدر خواستههای انسان بوده و هست. انسانها مایل هستند تا موفقیتشان بر پایه فضیلت و برقراری رابطه دوستانه بر اساس اعتماد و احترام متقابل با دیگران بنا شود و همچنین علوم جدیدی که ما را در این امر هدایت می کند. با بخش وبلاگ سایت دیاکو همراه باشید.
همه رفتارها از فرآیند عصب شناختی بینایی، شنوایی ، بویایی ،چشایی و لامسه نشات می گیرد و ما به کمک حواس پنجگانه دنیا را تجربه می کنیم. در بخش کلامی این امر حائز اهمیت است که ما برای تنظیم افکار و رفتار خود و نیز برقراری ارتباط با دیگران از زبان استفاده میکنیم و در نهایت برنامهریزی شامل انتخاب روشهایی است که با استفاده از آن میتوانیم با سازمان دادن به نقطه نظرها و اعمال خود به نتایج مورد نظر دست یابیم.
در ادامه چهار اصل کلی و در ارتباط موثر را بررسی میکنیم، ضمن اینکه تمرین هایی برای دستیابی به هر مرحله ارائه می گردد:
- ارتباط موثر (راپورت)
- هنر برقراری ارتباط روشن
- هنر متقاعد کردن
- روبه رو شدن با مقاومت
راپورت
انسانها به صورتهای متفاوتی تربیت شده و روشهای زندگی را به شکلهای متعدد تجربه کردهاند. همه وجودهای یکتا و بی همتایی هستند که دارای عقاید مختلف، قابلیتها و هویتهای متفاوت بوده و به نحو خاصی به جهان مینگرند. پس برای برقراری ارتباط با دیگران باید آنها را به خوبی شناخته و از دیدگاههای آنها درباره جهان آگاهی یابید و در این شرایط نیاز نیست که عقاید و باورهای دیگران را بپذیرید، بلکه کافی است که به آنها احترام بگذارید. راپورت در یک عبارت یعنی «برخورد با افراد به همان شکلی که در جهان هستند».
برای موفقیت به تمرین های زیر توجه کنید:
- هم آوا شدن با سرعت تکلم مخاطبین، سادهترین راه برای ایجاد ارتباط موثر در روابط ابتدایی میباشد.
- همگام شدن در زمینه های روحیه ، زبان بدن، سرعت تکلم و... دیگر مهارتی است که می توان به کار برد. توجه داشته باشید که در هر زمان یک مورد را انتخاب کنید.
- حالت فردی که در تلویزیون است را به خود گرفته و به تغییر روحیه و احساس خود توجه کنید.
- پس از اینکه در تمام موارد خود به خود همگام شدید، متوجه میشوید که به قدری با طرز صحبت، اندیشه و رفتار مخاطب خود هماهنگ هستید که در موقعیت ذهنخوانی قرار گرفتهاید.
هنر برقراری ارتباط روشن
اشخاص به سه شیوه ادراکی تجربه خود را سازمان می دهند: دیداری، شنیداری، احساسی. طبق تحقیقات انجام شده، هر یک از انسانها در هر لحظه شیوه ادراکی خاصی را استفاده میکنند. با شناخت فرآیند ادراکی خود و استفاده از آن در برخورد با دیگران، میتوان ارتباط موثرتری با دیگران برقرار ساخت.
- به کلمات و عباراتی که مخاطبین شما برای توصیف تجارب خود بکار میبرند توجه کرده و سعی کنید شیوههای ادراکی اصلی آنها را شناسایی کنید.
- کلمات و عبارات مشخص شده را در دفتری یادداشت کنید.
- بدون خروج از شیوههای ادراکی خود کلمات مشابه دیگر را نیز بکار ببرید.
- در مکالمه با دیگران گوش دادن پویا را تمرین کنید و عبارات مورد استفاده دیگران را برای نشان دادن درک خود از منظور آنها بازگو کنید و در چارچوب شیوه ادراکی آنها بمانید.
هنر متقاعد کردن
در زمینه انتظاراتی که از دیگران دارید، قبل از هر چیز باید بدانید که چه می خواهید و بعد برای رسیدن به آن تلاش کنید و خواسته خود را به شکلی مطرح سازید که برای مخاطب شما مفهوم داشته باشد. استراتژی تصمیمگیری مخاطب را بشناسید، واکنشهای مثبت او را تقویت کنید و بدین ترتیب با بهرهگیری از پیشنهادهای تلویحی «سوالها و فرمانها» شرایط را برای پذیرفتن نقطه نظرهای خود مساعد سازید و سرانجام با خلاصه کردن گفتههای مخاطب خود و یا موافقت با گفتههای او، زمینه را برای صحبت بیشتر آماده نمایید و با ساکت ماندن یا مخالفت با نقطه نظرهای او به گفتگو پایان دهید.
- برای دستیابی به خواستههای خود موارد ذکر شده را تمرین کنید و مخالفت دیگران را عاملی مثبت تلقی کنید.
- شیوههای تصمیمگیری مخاطبین خود را شناخته و در زمان قبولاندن نقطه نظر خود به آنها از این شیوهها استفاده کنید.
- با افرادی که ارتباط عاطفی و یا شغلی دارید سازگار شده و به لذت حاصل از آن ارتباط توجه کنید.
- به پیشنهادهای تلویحی دیگران توجه کنید تا دوستان حقیقی خود را بشناسید «از حیث نقطه نظرات مشترک»
- فهرستی از عباراتی که مایلید دیگران در ارتباط با شما به کار ببرند تهیه کرده و سعی کنید خودتان در گفتگو با دیگران از آن استفاده کنید. سپس به اثرات آن بر دیگران و در درون خود توجه کنید.
روبهرو شدن با مقاومت
مهمترین و ابتداییترین نکته این است که مقاومت را چیزی بدانید که بر آن کنترل دارید. با اشخاص به گونهای رفتار کنید که هر کس خود را یک برنده در نظر بگیرد و احساس پیروزی کند. شرایط پیروز شدن یکی و باختن دیگری به نفع هیچ کس نیست. پس با طرح سوالات مختلف و ارائه پیشنهاد، اشخاص را به صحبت تشویق کنید. با همگام شدن با مقاومتکننده، همچنین کاهش اطمینان به دیگران، تحلیل علت مساله و ارائه راه حل، مقاومت در برابر تغییر را کاهش دهید. اساسیتر از همه اینکه در ابتدای ارتباط با افراد مقاومتکننده زمینه توافق یا مشترکی با مخاطب خود بیابید و روند ارتباط را بیشتر روی آن نقطه مشترک ادامه دهید.
- در برابر افراد مقاوم، نقاط مشترک در گفتار و اعمالشان را مورد توجه قرار دهید.
- به احساسات خود هنگام مقاومت شخصی در برابرتان توجه کنید. همچنین جنبههای تدافعی خود را کشف کنید و به مرور مشترکی دست پیدا کنید.
برای اطلاعات بیشتر، مطالب زیر را نیز مطالعه کنید:












