دیاکو
جستجو
مشاوره رایگان:  0910 911 32 19
menu open menu close

آشنایی با برندینگ یا برندسازی

بحث داغی که تمام مدیران اعتقاد دارند خیلی مهم است و باید به آن توجه کرده و برای آن بودجه خرج کنند، «برندسازی» یا «برندینگ "Branding"»، است. با بخش وبلاگ سایت دیاکو همراه باشید.

 

برندینگ به زبان ساده یعنی تغییر«ذهنیت» مردم نسبت به برند خود به شکلی خاص. در واقع لازم است که خاص شوید و بنا به دلایلی، افرادی «خاص یا عام» به سمت شما بیایند و سراغ برندهای دیگر نروند. در تمام این مسیر، همه‌ی اِلِمان‌های بصری برند شما مانند لوگو، فونت، مدل طراحی کارت ویزیت و بروشور، فقط و فقط یک ابزار برای برندینگ است، نه کل برندینگ!

 

شروع برندینگ یا برندسازی

برای ایجاد برند، ۸ ابزار زیر در اختیار مدیران بازاریابی قرار دارد تا از طریق آن با مشتریان ارتباط برقرار کرده و یک برند قوی در بازار بسازند:

  1. تبلیغات
  2. روابط عمومی
  3. پیشبرد فروش
  4. بازاریابی مستقیم
  5. فروش شخصی
  6. بسته بندی
  7. رویدادها و اسپانسرینگ
  8. خدمات مشتری

 

در واقع برندینگ، فرآیندی است که در طی آن به جایگاه احساسی و عاطفی یک محصول یا خدمت افزوده می‌گردد و به وسیله آن ارزش آن برای مشتریان و سایر ذی نفعان افزایش می‌یابد. به عقیده بزرگان عرصه برندسازی یا برندینگ: «برندسازی یا برندینگ حاصل پیام‌ها و گزارش‌های رسانه‌هاست. هر قدر تعداد این پیام‌ها بیشتر و محتوای آن‌ها مطلوب‌تر باشد، نام تجاری قوی‌تر خواهد شد».

 

سقوط تبلیغات و ظهور روابط عمومی

به طور کلی برندینگ دانشی است که با برتری دادن به یک برند "Brand" باعث افزایش اعتبار و شهرت آن برند در بازار رقابت می‌شود، اعتبار و شهرت یک برند به طور مستقیم می‌تواند منجر به فروش بیشتر و قیمت گران‌تر محصولات وخدمات شود. در واقع برندسازی روش هوشمندانه  تجارت و تولید ثروت است.

 

آشنایی با برندینگ یا برندسازی

«برندینگ یا برندسازی» چیزی بیش از ایجاد یک نام یا لوگوی خاص و زیبا برای یک مخصول یا خدمت است. در واقع برندینگ یا برندسازی؛ ابزاری برای بدست آوردن برتری در بین رقبا است. برندسازی مسیری است که به واسطه آن، مشتریان محصولات و خدمات یک شرکت را درک و تجربه می‌کنند. برندسازی ایجاد تمایزی منحصربفرد است که برای مشتریان، کارکنان و مدیران سازمان اهمیت زیادی دارد. یک برند قدرتمند سبب می‌شود هزینه‌های یک شرکت به واسطه جلوگیری از سرمایه‌گذاری‌های نامناسب و بی‌هدف به طور کاملا محسوسی کاهش پیدا کنند. برند یک شرکت تبدیل به دارایی ناملموس برای سازمان می‌شود که ارزش آن می‌تواند بیش از مجموع ارزش تمامی دارایی‌های فیزیکی آن سازمان باشد.

 

 

یکی از دلایل مهم برندسازی و برندینگ سازمان‌ها، پیشی گرفتن در صحنه­‌ی رقابت و دسترسی کارمندان به بهترین امکانات به منظور دستیابی به مشتریان کم هزینه‌تراست. منظور از مشتریان کم هزینه‌تر این است که در صورتی که مشتری با برند سازمان آشنا باشد و احساس مناسبی نسبت به آن داشته باشد، سازمان هزینه تبلیغات، زمان و… کمتری برای تبدیل وی به یک مشتری بالقوه یا وفادار متحمل خواهد شد.

 

ضرورت برندسازی یا برندینگ "Branding"

با توجه به حرکت جوامع مصرفی به سمت‌ مدگرایی، در اختیار داشتن برند "Brand" یا نام‌های تجاری معتبر یکی از راهکارهای ایجاد تمایز و شخصیت به شمار می رود. اهمیت برند برای مشتری به واسطه‌ی دانش مشتری از برند ایجاد می‌شود که به واسطه تعدادی از عوامل ناشی می‌شود، اما شاید دو مورد زیر مهم‌ترین آنها باشند:

  1. عمق برند، یا به عبارتی اولویت ذهنی مشتری در انتخاب برند در میان سایر برند های مشابه. بسیاری از افراد پس از شنیدن کلمه نوشابه در ذهنشان بلافاصله "Coca Cola" تداعی می‌شود.
  2. گستردگی برند. هرچه رابطه مشتری با برند پیچیده‌تر باشد یا به عبارتی توسط تنوع تعاملات برند، در ذهن بیشتر باشد، فرصت ساخت وفاداری بلندمدت بیشتر است. همانند شرکت‌هایی چون "Google" ،"Amazon".

 

انتخاب نام یک برند

برجسته‌ترین نوع دسته‌بندی‌های برندسازی یا برندینگ به شرح زیر است:

  • برندسازی  مشارکتی یا "Co-Branding": مشارکت با برندی دیگر جهت دست­یابی به هدف.
  • برندسازی  دیجیتال: وب‌سایت، رسانه­‌های اجتماعی، بهینه‌سازی موتور جستجو، استفاده از وب برای تجارت.
  • برندسازی  شخصی یا "Personal Branding": روش­ هر فرد برای ایجاد اعتبار و شهرت برای خودش.
  • برندسازی  علّی: برند را با یک نیت خیرخواهانه یا مسئولیت اجتماعی شرکت همسو کنید.
  • برندسازی  کشوری: تلاش برای جذب توریست و کسب و کار.

 

 

سایر مطالب وبلاگ دیاکو را نیز مطالعه کنید.

آخرین اخبار
تبلیغات براساس کلیک یا PPC
تبلیغات براساس کلیک یا PPC
گوگل پنالتی چیست!؟
گوگل پنالتی چیست!؟
اهمیت صفحه فرود
اهمیت صفحه فرود
استراتژی مناسب برای فروشگاه اینترنتی
استراتژی مناسب برای فروشگاه اینترنتی
اشتباهات رایج در بازاریابی محتوایی
اشتباهات رایج در بازاریابی محتوایی
کارهای اولیه برای سئو
کارهای اولیه برای سئو
راهکارهای افزایش تعامل با کاربران
راهکارهای افزایش تعامل با کاربران
اطمینان از سازگاری سایت با گوشی
اطمینان از سازگاری سایت با گوشی
یافتن اولین مشتری استارتاپ در شبکه‌های اجتماعی
یافتن اولین مشتری استارتاپ در شبکه‌های اجتماعی
12 روش سئو «بخش 2»
12 روش سئو «بخش 2»
ارسال رایگان چه تاثیری بر میزان فروش دارد؟!
ارسال رایگان چه تاثیری بر میزان فروش دارد؟!
12 روش سئو «بخش 1»
12 روش سئو «بخش 1»
1 view icon 696
اشتراک گذاری:
social link social link social link social link
back to top
بیشتر بخوانید

جزئیات بیشتر

6 راه ساده برای بالا...

جزئیات بیشتر

آشنایی با روش‌های سئ...

جزئیات بیشتر

مزایای لینک‌سازی خار...

جزئیات بیشتر

اهمیت صفحه فرود