روشهای تحقیق در برندینگ
تحقیق و پژوهش در برندینگ روشهای به 5 دسته تقسیم میشود: تحقیقات کیفی، تحقیقات کمی، مشاهده، تحقیقات پنلی و تجریبات. در ادامه با هریک از این روشهای تحقیق و پژوهش در برندینگ آشنا خواهید شد. با بخش وبلاگ سایت دیاکو همراه باشید.
تحقیقات کیفی برای تحقیق در برندینگ
تحقیقات کیفی یکی از شاخه های اصلی تحقیقات بازار است که عمومابه شناخت عمیق تر رفتار انسان و دلایل حاکم بر رفتار وی میپردازد از آنجا که تحقیقات کیفی به دنبال کشف چرایی رفتار مصرف کننده هستند. نه مکان، زمان و چگونگی رفتار وی، از این رو تعداد نمونه ها بسیار کمتر اما عمیف تر از تحقیقات کمی انجام میشوند. از روش های متونع تحقیقات کیفی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد :
- مصاحبه های عمیق فردی
- گروه های کانون
- جلسات طوفان مغزی
- مصاحبه های ZMET
- مصاحبه های نردبانی
تحقیقات کمی برای تحقیق در برندینگ
به طور معمول یک تحقیق بازار کمی با استفاده از ابزار پرسشنامه و با به کارگیری مقایسه های عددی قابل سنجش انجام میشود.داده های جمع آوری شده در تحقیقات کمی با تکنیک های آماری توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار میگیرند، به همین دلیل میتوان نتایج تحقیقات کمی را با در نظر گرفتن خطای مشخص به جامعه تعمیم داد. تحقیق بازار بوسیله ابزارها انجام می شود.
مشاهده برای تحقیق در برندینگ
از ابزارهای رایج در جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در بازاریابی، مشاهده است. مشاهده به طور غیر رسمی در تمام سطوح سازمانها انجام میشود، اما مشاهده علمی دارای شرایط و ویژگیهای خاص خود است. یک مشاهده علمی میتواند پنج بعد زیر تقسیم شود:
- طبیعی یا ساختگی
- آشکار و یا نهان
- ساختارمند و یا بدون ساختار
- مکانیکی
- انسانی
تحقیقات خریدار نمایی "Mistery Shopping" یکی از پرکاربردترین تحقیقات مشاهدی است. همچنین روش های تئوری و نئورو ریسرچ «تحلیل امواج مغزی» در دسته تحقیقات مشاهده ای جای میگیرند.
تحقیقات پنلی برای تحقیق در برندینگ
در واقع تحقیقات پنلی با استفاده از گروهی از مردم انجام میشود که دارای شرایط دموگرافیک مشترکی هستند. از تحقیقات پنلی برای گردآوری اطلاعات کسب و کاری در زمینهی محصولات و برندها استفاده میشود. تحقیقات پنلی معمولا در دو دسته بازرهای مصرفی و بازارهای B2B انجام میشود. تفاوت تحقیقات پنلی با سایر روش ها در این است که افراد واجد شرایط از قبل به عضویت در پنل دعوت میشوند و در هنگام نیاز از میان فهرست اعضا، افراد مورد نظر انتخاب و دعوت میشوند.
تجربیات برای تحقیق در برندینگ
به طور کلی تحقیقات تجربی و یا آزمایشی، به معنی دستکاری یک یا چند متغییر به وسیله تحقیق است به نحوی که بتوان تاثیر آنها را بر یک یا چند متغییر نیز اندازه گیری کرد.برای مثال تحقیقات ذائقه سنجی محصولات خوراکی و آشامیدنی و بررسی اثر برند به دیدگاه مصرف کنندگان نوعی تحقیقات تجربی به شمار میآید.












